Region

Znate li koji jos ubica je ubijen u Lepenici kao Edin Gačić?

Kečo je u martu 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele

Višestruki ubica Edin Gačić ubijen je u Lepenici, naselju u općini Kiseljak u Srednjobosanskom kantonu.

To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju ubistva, a policiji je uvijek sumnjivo mjesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubice, koji baš u ovom području pokušavaju naći izlaz. Prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru, piše Dnevni avaz.

Iz lepeničkog sela Žeželevo je Junuz Kečo Kuduz, jedan od najpoznatijih bh. antiheroja. Kečo je u martu 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je uhvaćen u Budvi.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, a rat ga je zatekao u rodnom mjestu. Pridružio se Armiji RBiH, a poginuo je, zajedno s tada 14-godišnjom Sanelom, u avgustu 1993. Snajperski metak pogodio ih je nedaleko od Kečinog kućnog praga, u lepeničkom selu Gojkovac.

U ljeto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan zločin. U šumi u Ćubrenu pronađena su tijela dvojice muškaraca, a policija je raspisala potjernicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza.

Trogrlić je osumnjičen da je 26. jula ubio Marka Marjanovića, komšiju iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do ubistva došlo zbog međe.

Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trgorlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo

Odgovori

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.