Svijet

Nove optužbe zbog smrti fudbalera: “Emilijano Sala je ubijen”

Osmog februara identifikovano je tijelo Emilijana Sale i sve nade o njegovom čudesnom preživljavanju avionske nesreće su se ugasile.

Sala je nekoliko dana prije nestanka potpisao za Kardif, u najvećem transferu u istoriji velškog kluba, a kako bi se što prije adaptirao na novu sredinu, požurio je na let nesigurnim avionom u kojem se, kako se kasnije saznalo, bojao letjeti.

Sve to natjeralo je na veliku sumnju Salinog rođaka Matijasa Gatija koji smatra da je cijela tragična situacija izrežirana.

“Ubili su Emilijana”, rekao je Gati, Salin rođak iz njegovog rodnog kraja kod Santa Fea.

Ovako on to sve objašnjava:

“Bilo je tu puno nepravilnosti. Sve je učinjeno loše i bio je obavezan da uđe u taj avion. Postao je važna figura i ostavili su ga samog, niko ga nije u tom poslu predstavljao”.

Gati smatra da je potrebna opširna istraga kako bi se pronašao krivac za Emilijanovu smrt.

“Vjerujem da to sve treba istražiti jer postoje mnoge nepravilnosti. Trebali su malo više paziti i natjerati ga da putuje drugim avionom”, rekao je on.

Gati nije jedini koji tvrdi da je smrt argentinskog fudbalera sumnjiva. Podsjećamo, ranije je i Salina bivša djevojka iznijela optužbe naglašavajući da slučaj treba istražiti. Opširnije pročitajte na OVOM LINKU.

Avion koji je Salu prevozio iz Nanta u Kardif, nestao je s radara 21. januara oko 20 sati.

Odmah se posumnjalo da se po velikom nevremenu srušio u olujno more, a nakon što je tri dana kasnije obustavljena zvanična potraga, pokrenuta je privatna za koju je preko interneta prikupljeno više od 300 hiljada evra

(NN, Index.hr)

Odgovori

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.