Region

OVO JE OTAC IZ BRČKOG KOJI JE JUČER PRETUKAO KĆERKU: BIO PRIPADNIK SPECIJALNE POLICIJSKE JEDINICE

Otac koji je jučer brutalno pretukao svoju 14-godišnju kćerku, S.F., rodom je iz Gunje (iako je rođen u Brčkom, u Bosni i Hercegovini) i bivši je pripadnik specijalne policijske jedinice Alfa. U Zagrebu je završio srednju policijsku školu, a iz Alfi se penzionisao 2005. godine, kako je ispričala njegova bivša supruga koju je počeo fizički zlostavljati nedugo nakon rođenja sina 2013. godine.

Ispričala nam je da je s djecom, sinom i kćerkom pobjegla od njega 2014. godine i sakrila se u sigurnu kuću. Navodi kako je za nasilje nad njom, čemu su svjedočila i djeca, osuđen te iste godine i dobio je 16 mjeseci zatvora, no odslužio je samo 10 mjeseci i pušten je, kaže nam, radi dobrog vladanja.

Razveli se 2016., dobili zajedničko skrbništvo

Službeno su se razveli 2016. godine i dodijeljeno im je zajedničko skrbništvo nad djecom iako je on bio osuđeni obiteljski nasilnik.

– Piti je počeo negdje 2008., 2009., a tući me počeo 2013. i godinu kasnije sam s djecom pobjegla u sigurnu kuću, a on me pokušavao naći. Razvod je službeno okončan 2016. godine. Djeca su dodijeljena meni, iako je po zakonu skrbništvo nad njima zajedničko i bez njegovog potpisa ne mogu ništa, ni kad se djeca upisuju u školu niti išta vezano uz njih. Sad ću tražiti samostalno skrbništvo i zabranu prilaska djeci i meni na 5 kilometara – ispričala je njegova bivša supruga za “Index“.

Ne sjeća se tačno kad – ali navodi kako je bilo prije tri ili četiri godine, kad im je sin pohađao vrtić – njen je bivši prijetio odgajateljicama. Ističe kako tad nije bila prisutna pa ne zna što im je točno rekao i kako im je prijetio, a bilo je vezano uz njihovog sina kojeg je jedno dijete u vrtiću istuklo, a nitko im iz vrtića nije javio.

Iz zatvora pušten radi dobrog vladanja

Za prijetnje odgajateljicama dobio je 2 godine i 9 mjeseci zatvora, a kaznu je služio u Gospiću.

– U zatvoru je trebao biti do 1. augusta, no pušten je opet zbog dobrog vladanja i zato što je inzistirao da mora biti s djecom dok sam ja na operaciji. Grozno mi je sve ovo, plačem cijeli dan radi kćerke, jako mi je teško. Već sam godinu dana bez posla, sin mi ima Aspergerov sindrom i moram biti s njim, a uz to sam sad operirana (odstranjeni su joj maternica i jajnici) te ne mogu raditi. Siromašni smo i ne bismo preživjeli bez pomoći Facebook humanitaraca Zagreb i gospođa Nane i Karmen – isključivo zahvaljujući njima preživljavamo. Neugodno mi je tražiti pomoć, ali nemam izbora. Živimo od 1000 kuna mjesečno, 560 kuna dječjeg doplatka, 420 kuna dobivam za njegu djeteta i još 100 kuna od Grada jer sin ima Aspergerov sindrom, ADHD i još niz dijagnoza – ispričala nam je potresena majka koja još uvijek leži u bolnici Merkur gdje se oporavlja od operacije na kojoj je bila prije 5 dana.

Podsjetimo, ovaj bivši specijalac jučer popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno istukao 14-godišnju kćer te je potom odveden u Vrapče. Indexu je to javila njena majka E. F. koja se nalazi u bolnici Merkur, gdje je u ponedjeljak operisana i zato je njen bivši suprug čuvao djecu, a sve je potvrđeno i u policiji. Majka nam je ispričala da je pet puta zvala policiju, a u trenu kad je nazvala kćerku i čula da je otac tuče, odmah je u spavaćici otišla iz bolnice i Uberom stigla do kćeri, u isto vrijeme kad i policija.

Odgovori

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.