Islam

Dokaz Allahovog stvaranja – Granica između dva mora jasno vidljiva – Novi snimak: (Video)

Na mjestu kojeg opisuje Kur’an, načinjen inpresivan video

Na mjestu gde se susreću Tihi i Atlantski okean, kod Rta Horn, načinjen je impresivan videosnimak sa jednog turističkog broda.

Ostavlja utisak da njihove vode ne mogu da se izmiješaju.

Atraktivni snimak napravljen je negdje kod najjužnijeg vrha Južne Amerike i objavljen na YouTubeu

Međutim, granica između dva okeana je samo neko vrijeme jasno vidljiva, jer se vode okeana ipak miješaju, samo što taj proces traje “malo” duže nego što bismo očekivali, objašnjavaju stručnjaci, prenosi Tanjug.

Naime, da bi se njihove vode izmiješale jedva par centimetara, potrebno je nekoliko dana, jer i za ovako velike vodene površine važe isti mehanizmi mješanja kao i za druge tečnosti: difuzija dvije tečnosti i fizička agitacija.

Difuzija, odnosno širenje ili razlivanje kod tečnosti je izuzetno sporo, tako da kod okeana dužina tog procesa najviše zavisi od fizičke agitacije, to jest fizičkih utjecaja na mješanje – talasa, struja, vjetrova…

Također, gustina okeana može utjecati na stvaranje ove vidljive “granice”, usljed razlike u salinitetima vode, a zatim su tu i prilivi slatke vode od topljenja glečera, velike rijeke koje unose i izvjesnu količinu gline u okean i mijenjaju mu gustinu i boju.

religis.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.