Region

BiH / Uoči Lejletul-kadra, noći kad je počela objava, podijelit će 20.000 Kur'ana

U Carevoj džamiji u Sarajevu danas je predstavljen projekat ”Moj poklon je Kur'an” u sklopu kojeg će biti podijeljeno 20.000 primjeraka Kur'ana s prevodom na bosanski jezik.

Projektom je planirana podjela 20 hiljada primjeraka Kur'ana za sve džamije na području Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja u kojima žive Bošnjaci – Hrvatske, Srbije, Slovenije uključujući Islamsku zajednicu u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu. Troškove štampanja je finansirala Fondacija Diyanet Republike Turske, a pripremu za štampu i distribuciju je uradio Izdavački centar “El-Kalem”.

Direktor Uprave za vjerske poslove Islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smajlović je podsjetio da je Uprava na čijem se čelu nalazi realizirala saradnju na projektu ”Moj poklon Kur'an” u saradnji s Uredom za vjerska pitanja pri ambasadi Republike Turske u BiH.

“Koristim priliku da se zahvalim narodu Republike Turske koji je uvijek pružao podršku muslimanima na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini putem Diyaneta i drugih državnih institucija”, rekao je Smajlović.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.