Islam

Mladiću, prijatelju moj…

Ovaj dogadjaj se desio prije dvije godine, ali tema je uvijek akteulna..

“Prošli vikend, kod nas u Zenici, četiri mlada života, četiri srca puna snage prestala su da kucaju. U jeku mladosti vratili su se Svome Gospodaru. Na dunjaluku su bili kratko a pred njima je sada vječnost, bez mogućnosti da se vrate, bez mogućnosti da Allahu barem jednom na sedždu padnu.

Ti i ja, prijatelju moj, još uvijek smo ovdje. Naš dunjalučki ispit još je u toku. Želim da te obradujem i kažem ti da bez obzira na stanje u kojem se trenutno nalaziš, bez obzira na grijehe koje možda činiš, znaj da Tvoj Gospodar mnogo prašta i da je Najmilostiviji. On prima pokajanje onih koji ga zamole i grijeha se ostave. Abdesti se prijatelju moj i pred Milostivog stani, Njemu na sedždu padni. Istinsku sreću i zadovoljstvo naći ćeš u pokornosti Onome ko te stvorio. Dok ovo čitaš, otkucaji tvoga srca ti govore da život prolazi i da je povratak Gospodaru neminovan. Zato te pozivam da Mu se vratiš sad, danas, bez odgađanja jer sutra će možda već biti kasno.”

Mr. Fahret Kadrić
__________

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ”Nisam vidio ništa (tako strašno) kao Džehennem. A onaj koji bi trebao od njega bježati, spava! Niti sam vidio išta (tako lijepo) kao Džennet. A onaj koji bi trebao (svim silama) nastojati da ga se domogne, također, spava!“ (Tirmizi, hasen.

Num

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.