Region

Mještani Duba koji žive i rade u Austriji Esada ef. Fušku imama džemata Dub obradovali Umrom

Džematlije džemata Dub koji žive i rade u gradu Grac / Austrija na čelu sa Ulfet ef.Brkićem imamom u Bosanskog Gradišci, su se za manje od dva dana organizirali te obezbjedili novćana sredstva koja su prikupljena kao hedija/ poklon svom imamu Esad ef. Fuški.

Ovaj gest džematlija džemata Dub koji žive i rade u Grazu je jedan vid zahvalnosti za sve dosadašnje aktivnosti koje Esad ef. Fuško čini za njihov džemat na sve ove godine.

Džematlije Duba iako fizićki daleko od svoje rodne grude j matićnog džemata su konstantno aktivni u kada je u pitanju pomoć i podrška svojoj zajednici i svom džematu te u tim stvarima mogu biti primjer svim drugim ljudima u dijaspori kako se ne zaboravlja rodna gruda i svoj narod.

Nakon što su nedavno o svom trošku djecu džemata Dub poslali na izlet u Potočare i Srebrenicu ovaj put su odlućili da svog imama Esada ef. Fušku obraduju umrom te ga na taj naćin pošalju da zijareti Meku akobogda innshAllah.

Ovu lijepu vijest a i samu hediju Esadu ef. Fuški 27.10. 2019 godine ( sinoć) poslije predavanja u džematu Dub je uručio Esmir Brkić , mladi džematlija koji dugi niz godina sa svojom porodicom živi i radi u Grazu / Austrija.

Samo urućenje hedije i saopštenje da Allahovom voljom i odredbom šalju Esada efendiju na umru je kod svih prisutnih izazvalo jake emocije i suze radosnice kako kod imama tako kod džematlija džemata Dub.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.