Region

Migrantima u HNK-U zabranjene posjete i izlasci iz centra: To nije jedina naredba

Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) obustavio je posjete i izlaske svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru, na području HNK-a.

Također je zabranjen rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija, dok je domovima zdravlja u HNK-u izdana zapovijed da organiziraju pružanje žurnih stomatoloških usluga građanima, priopćeno je u srijedu iz Štaba civilne zaštite HNK-a.

Naređuje se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da odmah ustroje mobilne timove matičnih ureda u svakoj općini/gradu u HNK-u i odmah javno objave njihove kontakte kako bi, po pozivima osoba starijih od 65 godina života kojima je onemogućeno kretanje, išli na kućne adrese i izdavali potrebne punomoći. naredba se izdaje u svrhu omogućavanja starijim osobama da mogu opunomoćiti mlađe članove obitelji za rješavanje svakodnevnih životnih potreba (podizanje novca s banke, podizanje mirovine, preuzimanje poštanskih paketa… – navodi se u saopćenju.

Hayat.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.