Svijet

Majka umrla od koronavirusa, kćerka na njenoj sahrani od infarkta

Majka četvero djece (63) zarazila se korona virusom u staračkom domu i preminula, a na malom sprovodu na kojem su se opraštali od nje, njezina kći doživjela je srčani udar i na mjestu preminula

Laura Richards (32) doživjela je srčani udar dok su tijelo njezine majke Julie Murphy (63) spuštali u zemlju. Užasnuta rodbina i svećenik koji je sprovodio pogreb pokušali su je spasiti, ali umrla je na licu mjesta.

Laura je bila na sprovodu svoje majke, sa šačicom ljudi kojoj je dozvoljeno da se od nje oproste, zbog pravila socijalnog distanciranja uslijed pandemije korona virusa.

Laurina porodica iz Atherstonea u Warwickshireu, u Engleskoj, ostala je zavijena u crno. Julie je bila majka četvero djece. Inače je bolovala od multiple skleroze i demencije i umrla je 15. marta, nakon što se u staračkom domu zarazila korona virusom.

Laurina polusestra Sadie (45), izjavila je da je porodica proživjela dvostruku tragediju. Na majčinom sprovodu u jednom trenutku je samo čula sestrin vrisak: ‘Ne mogu disati, gušim se!’ – i uskoro je nije bilo.

– Stisnula se za prsa. Kćerka je rekla da sjedne i stavi kaput ispod sebe, ali jedva da je mogla progovoriti ili udahnuti. Čak je i vikar pokušao pomoći, ali se ništa nije moglo učiniti, jer je doživjela težak srčani udar – priča Sadie.Kaže kako je nevjerojatna tragedija izgubiti sestru na majčinom pogrebu.

U danima prije smrti, Laura je na Facebooku objavila dirljivu posvetu majci, napisavši: ‘Volim te mama’, uz puno emotikona u obliku srca.

Fokus.ba

Odgovori

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.