Region

Bosna i Hercegovina se oprostila od četvero mladih koji su poginuli kod Livna

Livanjski kraj od četvrtka navečer zavijen je u crno, nakon što su četvero mladih izgubili živote u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu kraj Livna.

Ovo je tragedija koja se u Livnu ne pamti, a posebno je teška s obzirom na to da su poginuli bili 20-godišnjaci i činjenice da se dogodila usred pandemije, pa su danas sahranjeni, I. R. (19), S. V. i V. V. (20), te J. M. (21).

U 15 sati sahranjena je najmlađa Ivana, na groblju Ćelebići, dok su Slavica, Vlado i Jozo pokopani u istom selu, ranije tokom nedjelje na groblju u Strupniću.

Zbog pandemije koronavirusa, na sprovodu su smjeti biti samo članovi najuže porodice.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada su se sudarili Golf i Land Rover u mjestu Kovačić. Na mjestu su poginuli mladić (21) iz Livna koji je upravljao Golfom i njegova suvozačica (20), a drugi dvoje mladih, koji su također bili u Golfu, preminuli su od povreda u livanjskoj bolnici.

U nesreći je učestvovao i muškarac (46) iz Livna koji je vozio Land Rover, no prošao je s lakšim povredama. S njim je u autu bio njegov sugrađanin (38), koji ima teže tjelesne povrede.

Gradonačelnik Livna sa saradnicima izrazio je duboko saučešće i suosjećanje porodicama tragično preminulih mladih ljudi u saobraćajnoj nesreći. U Livnu je jučer (subota), bio Dan žalosti.

Radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.