Svijet

Uoči ramazana i bajrama: Turska organizira povratak 25.000 svojih državljana iz 59 zemalja

Zamjenik predsjednika Turske Oktay je putem Twitter profila poručio da je posebno u ovim danima pandemije koronavirusa Turska uz svoje državljane, gdje god se oni nalazili u svijetu

Zamjenik predsjednika Turske Fuat Oktay saopćio je da su prema uputama predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana poduzete aktivnosti kako bi blizu 25 hiljada turskih državljana iz 59 zemalja bilo transportirano u Tursku kako bi mjesec ramazan i bajramske praznike proveli u svojim kućama i sa svojim najdražima, javlja Anadolu Agency (AA).

Oktay je putem Twitter profila poručio da je posebno u ovim danima pandemije koronavirusa Turska uz svoje državljane, gdje god se oni nalazili u svijetu.

Istakao je da su u okviru borbe protiv pandemije uspjeli organizovati povratak oko 25 hiljada državljana iz drugih zemalja kako bi ponovo bili sa svojim porodicama tokom mjeseca posta, ramazana i bajramskih blagdana koji će potom uslijediti.

“Ovaj put smo, prema uputama našeg predsjednika države, pokrenuli operaciju velikih razmjera zajedno s našim ministarstvima vanjskih poslova, unutrašnjih poslova, prometa i infrastrukture, zdravstva, mladih i sporta, kako bi oko 25 hiljada naših građana iz 59 zemalja mogli provesti predstojeći mjesec ramazan i bajramske praznike u svojim domovima. Naš je cilj da omogućimo našim sugrađanima da budu uz svoje najmilije u mjesecu ramazanu”, naveo je Oktay.

Dodao je još kako je uvjeren da će Turska i njen narod uspjeti suzbiti širenje virusa.

“Ova narod će, kao što smo to uradili mnogo puta u historiji, zajedno izvojevati pobjedu i u ovoj teškoj borbi zahvaljujući bratstvu i solidarnosti”, kazao je.

Anadolija

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.