Svijet

Avion s turskim državljaninom iz Švedske poletio za Tursku

Nakon što je objavljena vijest na AA dobili smo brojne pozive od turskih zvaničnika. Ministar zdravstva Fahrettin Koca je poslao avion. Zaista smo ponosni na našu zemlju, kazala je Leyla, kćerka Emrullaha Guluskena…

Stockholms
Emrullah Gulusken, turski državljanin kojemu je u Švedskoj potvrđen koronavirus te tamo nije primljen u bolnicu, prebačen je zajedno s porodicom u Tursku, avionom za medicinsku evakuaciju Ministarstva zdravstva Republike Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski avion, koji je jutros sletio na aerodrom Sturup u Malmou, gdje je primio porodicu Gulusken, oca Emrullaha i troje djece, poletio je potom za Tursku.

Emrullahova kćerka Leyla Gulusken, koja je ostala u Švedskoj, kazala je novinaru AA kako je za nju bio jedan veoma emotivan trenutak kada je na aerodromu vidjela avion koji je stigao po njenog oca.

“Nakon što je objavljena vijest na AA dobili smo brojne pozive od turskih zvaničnika. Ministar zdravstva Fahrettin Koca je poslao avion. Zaista smo ponosni na našu zemlju”, kazala je Leyla.

Anadolija

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.