Svijet

Premijer Kanade Justin Trudeau muslimanima širom svijeta čestitao ramazan

Premijer Kanade Justin Trudeau je muslimanima širom svijeta uputio čestitku povodom mjeseca ramazana.

Trudeau je kazao da će ovaj ramazan biti drugačiji od prethodnih zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet.

“Tradicionalno, ramazan je vrijeme za zajednička okupljanja. Porodice i prijatelji tokom dana vrijeme provode u postu i zajedničkim aktivnostima te se kraju dana zajedno iftare. Ove godine ramazan će ipak biti drugačiji jer i dalje traje borba protiv globalne pandemije COVID-19. Ostajući kod kuće, pokušajmo zaštiti naše sugrađane slijedeći savjete i preporuke stručnjaka javnog zdravstva”, kazao je premijer Kanade.

Naglasio je da je prema islamskom vjerovanju ramazan mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja.

ad


“Tokom ove krize temeljne vrijednosti islama kao što su saosjećanje, zahvalnost i velikodušnost dolaze do izražaja više nego ikad. Ramazan, mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja, podsjeća nas da potrebe drugih stavljamo ispred svojih te da te vrijednosti primjenjujemo u svakodnevnom životu. Izražavam zahvalnost muslimanima Kanade na svakom korisnom doprinosu koji svakodnevno poduzimaju svakodnevno u ovoj zemlji. U ime naše porodice, moje supruge Sophie i svoje lično ime, želim svima blagoslovljen i ugodan ramazan”, rekao je Trudeau u ramazanskoj čestitci.Izvor: trt.net.tr

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.