Svijet

Bio na pragu Real Madrida, a danas radi na otpadu papira i plastike

Luis Henrique dos Santos danas ima 22 godine, a može se reći da je bio na pragu ostvarivanja sna, ali je stiglo veliko razočarenja za Brazilca.


Instagram
Dječak je imao je samo jedan cilj – postati profesionalni fudbaler. Imao je podršku porodice, otac je snimke stavljao na internet u nadi da Luisa neko zapaziti, a onda je uslijedio poziv biznismena iz Sao Paula. Dos Santosa je sa devet godina odveo Ole Brazil gdje je ostao nekoliko godina, a slijedeća stanica je bio Kruzeiro, prava ulaznica za Evropu.Luis nije mogao odoljeti zovu Španije. Prvo je otišao u Betis, ali onda je stigao poziv Reala koji se ne odbija. Luis je zadovoljio na probi u Madridu, ali zbog birokratskih problema nije ostao u Španiji.

Obišao je trening-kamp Reala, objavio fotografije s treninga, tvrdio i hvalio se da je novi igrač Reala, a nekoliko dana kasnije poručeno mu je da mora napustiti zemlju.

Već smo kupili karte za Brazil kad je stigao poziv Reala. Trebao sam tu ostati mjesec dana, odigrati nekoliko utakmica… – s velikom dozom gorčine govori Pety, kako mu je nadimak, o pozivu u kojem mu je rečeno da mora napustiti Španiju.
Da stvar bude gora, u Brazilu nakon povratka nikad nije dobio pravu priliku. Danas ima 22 godine i radi na otpadu papira i plastike u Uberabi. Još nije odustao od sna da postane profesionalni igrač.

Radim kao asistent na otpadu za reciklažu papira i plastike. Moj san je da zaigram ponovo. Samo trebam priliku da pokažem dar koji mi je dao Bog. U fudbalu ima dosta varalica. Neko nekog uvijek pokušava prevariti, – rekao je Luis.

Hayat.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.