Region

Majka Harisa Brkića rastužila cijeli Balkan: Da me ubica sina samo sreo…

U potresnoj ispovijesti u drugoj epizodi serijala „Majke šampioni” na televiziji Arena sport, Radmila Brkić, majka košarkaša Harisa Brkića, govorila je o tragičnoj sudbini svog jedinca i nekadašnjeg košarkaša Partizana koji je prije 20 godina ubijen u Beogradu.

Ona se još jednom prisjetila tog dana kada je njen sin pod i dalje nerazjašnjenim okolnostima ubijen ispred tadašnje dvorane “Pionir” u trenutku kada je dolazio na trening “crno-bijelih” pod trenerskom palicom Darka Rusa.

“Moj suprug je prebacio kanal. On se oduzeo. Ja znam da sam klonula, da sam samo sela na parket. To je bio… To je bio… Ne mogu da opišem to. Ne mogu da verujem. Ne mogu da povežem ni sam čim. Ni sa kakvim… Ne znam. Ne mogu da ga povežem sa tim da bi on mogao da bude povređen, a ne ubijen”, govorila je Radmila Brkić.
Ona priča da se sve diglo da se otkrije ko je ubica, te da su prvih pola godine bili u kontaktu s policijom…

“Niko ništa… Dolazili su ovde, postavljali su pitanja: „Da li je ovo? Da li je ono? Da li mi znamo nešto?“ Ne znamo. Evo, sada što pričam vama to smo i njima pričali. Jedino što su nama rekli je da nemaju motiva. To je bilo sve što smo mi saznali od njih. To je trajalo ni nepunih godinu dana i od tada ništa. Niko više se ni obratio nije, a da vam kažem, ja da idem da pitam šta rade i dokle su stigli, malo mi je to i neumesno jer treba svako svoj posao da radi. Bilo bi normalno da idem tamo da tražim, ali ja nisam sposobna za to”, dodala je Radmila.

Onda je kazala nešto što je mnoge iznenadolo,

“Ja sam sto puta kazala da bih ja volela da me nazove taj, neka me sretne da mi kaže samo zašto. Meni njegova kazna više uopšte nije bitna. Ja nemam njega. Da li će on robijati, da li će on biti osuđen, meni to više ništa ne znači. Samo da mi kaže zašto je to uradio. Koja je to grečka njegova bila, šta je on to toliko skrivio da on puca u njega? Samo zašto je to uradio. Ništa drugo. Ja nikome neću da kažem, ni policiji. Ma da me je nazvao…- istakla je Radmila Brkić, majka ubijenog košarkaša Harisa Brkića.

Ismet Brkić, otac ubijenog košarkaša Harisa Brkića, preminuo je u januaru 2018. u bolnici u Beogradu.

Radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.