Region

Registracija za izbore: Mladi Srebrenice pozvali dijasporu: Važno je, zbog budućnosti naše djece!

Rok za prijavu je 31.8. i vremena je sve manje. No, mladi povratnici u Srebrenicu vjeruju da je njihov glas važan.

Skupina mladih Srebrenčana, rođenih nakon genocida 1995. godine, koji su se vratili u rodna mjesta svojih roditelja, pozvali su danas sve stanovnike Srebrenice u zemlji i inostranstvu, da se registruju za glasanje putem pošte (izbjegla lica i osobe s privremenim boravkom van BiH) i glasanje u odsustvu (raseljena lica u Federaciji).

“Želimo da sva djeca Srebrenice, bez obzira gdje se danas nalazila, učestvuju i daju svoj glas na izborima. Nikada nije bilo važnije, za one koji Srebrenicu imaju u srcu, da izdvoje malo vremena i registruju se za izbore. Učinite to zbog generacije koja dolazi, nas koji smo se vratili, budućnosti ovog kraja”, poručili su u pismu javnosti.

Rok za prijavu je 31.8. i vremena je sve manje. No, mladi povratnici u Srebrenicu vjeruju da je njihov glas važan.

“Glas na izborima je glas za šansu da imamo škole bez diskriminacije, da imamo prilike da radimo i od svog rada živimo, da imamo mogućnosz da napravimo Srebrenicu domom i gradom u kojem će svi biti dobrodošli. Ne želimo da nam se podmeće fraza pomirenja kao predizborni trik, kao ni da živimo u strahu od govora mržnje i novih poziva na ubijanje. Naš dan je došao, dan kada svi možemo s ponosom reći da je Srebrenica naša adresa, bez obzira gdje bili”, zaključuju u pismu.

Saff.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.