Svijet

Erdogan otvorio tehnološki centar i još 40 fabrika – odjednom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan svečano je otvorio tehnološki centar u Istanbulu. U okviru centra, putem video-konferencije otvoreno je još 40 fabrika širom Turske, ukupne vrednosti 460 miliona evra.

Redžep Tajip Erdogan je izjavio na otvaranju tehnološkog centra MESS, u koji je uloženo 23 miliona evra, da se nada otvaranju nove ere u području konkurentne tehnologije i da će se godišnje pružati 400.000 sati besplatne edukacije za 40.000 ljudi.

Erdogan otvorio tehnološki centar i još 40 fabrika – odjednom
Erdogan otvorio tehnološki centar i još 40 fabrika – odjednom
Dodao da će se posle smanjenja posledica epidemije koronavirusa u svetu, Turska ponovo vratiti ubrzanom napretku, navodi Anadolija.

“Turska, koja pre 18 godina nije mogla napraviti korak bez MMF-a, danas je prema paritetu kupovne moći 13. zemlja u svetu. Iako to neki ne žele, mi smo odlučni da Tursku, kao središte tri kontinenta, pretvorimo u globalni proizvodni i tehnološki centar”, poručio je Erdogan.

Govoreći i o investiciji 40 ostalih fabrika koje su danas svečano otvorene, Erdogan je rekao da te kompanije direktno obezbeđuju zaposlenje za 4.000 građana, a indirektno za više desetina hiljada.

Rts.rs

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.