Region

Abazović i Kalač poručili iz Pljevalja – Svim snagama ćemo zaštiti Bošnjake i multietničku Crnu Goru

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač i lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović posjetili su danas Pljevlja gdje je prethodnih dana bilo incidenta i nasrtaja na građane bošnjačke nacionalnosti. Kalač i Abazović posjetili su ovom prilikom bošnjačko udruženje Taslidža u Pljevljima gdje su prisutima poručili da će se svim snagama boriti da zaštite Bošnjake i multietničku Crnu Goru i da će nova vlada formirati isključivo na tom kursu.

Abazović je se ranije susreo i sa imamom Husein-pašine džamije gdje je kazao da se trebaju smanjiti tenzije, i pozvao da se pripadnici manjinskih naroda ne osjećaju ugroženim.– Nijedan građanin Crne Gore ne treba da se osjeti poraženim, nijedan građanin Crne Gore ne treba da se osjeti ugroženim. Ovo je zemlja svih građana, vjera i nacija. Pljevlja zaslužuju da sve protekne u tolerantnoj atmosferi i ja aplekujem na sve da se držimo univerzalnih ljudskih principa da širimo ljubav, poštovanje i solidarnosti, kazao je Abazović.

Podsjećamo da je na današnjoj konferenciji za medije liste “Crno na bijelo” istaknuto da će se Crna Gora razvijati kao građanska država, i da je uslov ove platforme ekspertska vlada

Sandzakpress

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.