Region

Džaferović razgovarao sa Đukanovićem: Poziv institucijama da zaštite Bošnjake u Crnoj Gori

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je telefonom razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u vezi sa završenim izborima i najnovijim događajima koji se odnose na napade i zastrašivanje bošnjačkog stanovništva u Crnoj Gori.
Predsjedavajući Džaferović pozvao je predsjednika Đukanovića da institucije Crne Gore poduzme dodatne napore na zaštiti Bošnjaka, te da se spriječe novi napadi, prijetnje i provokacije.

Predsjednik Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel predsjedavajućeg Džaferovića i iznio uvjeravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osjećaj sigurnosti.

Tokom razgovora predsjednik Đukanović je ponovio svoje opredjeljenje na odbrani temeljnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njenu stabilnost, multietničnost, evropski put i članstvo u NATO-u.

NAKON IZBORA6h 16m
U Pljevljima se situacija ne smiruje, osvanule užasavajuće poruke i prijetnje “novom Srebrenicom”


Predsjedavajući Džaferović je rekao da trasirani put Crne Gore pod vodstvom predsjednika Đukanovića nema alternativu, te da se budućnost zemalja u našem okruženju nalazi u euroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regiona, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.