Svijet

Detalji horora u Njemačkoj: Majka ubila petero djece pa se bacila pod voz

Sumnja se na majku

Njemačka policija pronašla je tijela petero djece u zgradi u gradu Solingenu, u zapadnom dijelu zemlje, izvijestio je Focus na svome portalu citirajući policijskoga glasnogovornika, prenose agencije.


Najtiražniji njemački list Bild objavio je da su djeca imala između jedne i osam godina. Riječ je o tri djevojčice i dva dječaka, u dobi od 1, 2, 3, 6 i 8 godina. Šesto dijete, 11-godišnji dječak, navodno je pronađen živ i na sigurnom je. Bild je objavio i snimke tri vozila Hitne pomoći pred zgradom.

“Tijela su pronađena u privatnom stanu u stambenoj zgradi”, rekao je glasnogovornik policije u obližnjem gradu Wuppertalu za njemačku agenciju dpa.

Sumnja se na majku

Prema pisanju Bilda, policiju je pozvala baka djece koja je rekla je njena 27-godišnja kći ubila djecu i kako vjeruje da je otišla s još jednim djetetom.

Bild dalje piše kako je nešto prije 14 sati majka skočila pred voz 35 kilometara dalje od mjesta ubistva, na glavnom željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu, te da je preživjela i da je s teškim povredama prebačena u bolnicu.

U bolnici je i policija.

“O motivu ne znamo još ništa, a ni uzrok smrti djece nije poznat“, rekao je jedan glasnogovornik policije.

Zločin se dogodio u četvrti Hasseldelle koja slovi kao socijalno žarište Solingena.

Solingen je gradu blizu Düsseldorfa na zapadu Njemačke.

Fokus.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.