Sport

Ibišević otkrio zašto je odlučio kompletnu platu donirati u humanitarne svrhe

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević je nakon rastanka sa berlinskom Herthom dobio mnoge unosne ponude za nastavak karijere. Mogao je Vedo završiti u Grčkoj, Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i tako dodatno popraviti svoje financijsko stanje na kraju karijere.

Ipak, svi oni koji poznaju Vedada Ibiševića reći će vam da tog čovjeka uopšte ne zanima novac. U vremenu pohlepe i opšte potjere za novcem, vremenu u kojem je izgubljena ona romantika kada neko igra za klub prvenstveno iz ljubavi, Vedo nas je sve podsjetio na bitne stvari u životu.


Ibišević je od svih klubova izabrao Schalke, koji se nalazi u veoma teškoj financijskoj situaciji. Bh. fudbaler je izašao njemačkom klubu u susret, pristao na, za fudbalske uslove, “mizernu platu” od 100.00 eura kakvu zarađuju poluprofesionalci u nižim njemačkim ligama.

Da stvar bude još bolja Ibišević je kompletnu godišnju platu donirao u humanitarne svrhe. Ovaj potez bh. fudbalera je iznenadio i začudio Nijemce koji nisu navikli na ovakve stvari.

A veliki Vedo je svoju odluku objasnio u dvije jednostavne rečenice.

“Kao dijete nisam imao lagan život, a uvijek se može dati novac u humanitarne svrhe. Ja sam u dosadašnjoj karijeri zaradio dovoljno novca.” – objasnio je Ibišević.

Sop.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.