Region

Majke Srebrenice i Žepe: Spriječimo ponavljanje scenarija iz BiH u Crnoj Gori

Majke Serebrenice i Žepe kao i cijelog Podrinja, jako su zabrinute stanjem i dešavanjima u Crnoj Gori, pogotovo prijetnjama izrečenim u Pljevljima, kojoj se prijeti drugom Srebrenicom, saopćeno je iz Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa.

Iz ovog udruženja apeliraju na međunarodnu zajednicu, domaću javnost i druge demokratske snage da spriječe ponavljanje scenarija iz Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

“Crna Gora je bila prepoznata od međunarodne zajednice kao promotor demokratskih vrijednosti, dobrih međususjedskih odnosa i miroljubive koegzistencije uz uvažavanje drugog i drugačijeg i tako treba da se nastavi”, napisano je u saopćenju.

Dodaje se da “Srpskoj pravoslavnoj crkvi i drugim retrogradnim snagama to smeta i stalno se vraćaju u neposrednu prošlost devedesetih u kojoj su počinjeni i aminovani mnogi zločini i zločin genocida u Srebrenici”.

“Molimo vas i apeliramo – spriječimo zlo u samom začetku, onemogućimo kreatore i njihove realizatore. Treba nam i hoćemo mir, uz međusobna uvažavanja i dobrosusjedske odnose”, istaknuto je u saopćenju Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa.

Radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.