Sport

Amerikanci dodatno kaznili Novaka Đokovića

Novak Đoković ne samo da je diskvalificiran s US Opena, zbog čega je ostao bez mogućnosti da ovog septembra uveća broj osvojenih grand slam titula, već je i “udaren po džepu”.

Sada i po drugi put, a opet od strane Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država (USTA), organizatora pomenutog nadmetanja u Njujorku.

Podsjetimo, kada je linijsku sutkinju nenamjerno pogodio lopticom, bijesan zbog izgubljenog poena u završnici prvog seta osmine finala s Pablom Karenjom Bustom, Đoković je istog časa diskvalifkovan, a nedugo zatim je saopšteno da ostaje i bez ATP bodova i bez dijela nagradnog fonda koji bi mu, da su normalne okolnosti, pripao za pomenuti plasman.

To je značilo da Novak Đoković ne može da računa na 250.000 dolara, koliko bi inače zaradio kao kao učesnik osmine finala, ali sada je USTA izrekao i novu globu – od 17.500 dolara (oko 29 hiljada KM).

deset hiljada “zelenih novčanica” Nole je kažnjen zbog samog nesportskog poteza na terenu, a sa 7.500 jer se nakon incidenta nije pojavio na konferenciji za novinare, na šta su pravilima obavezani svi učesnici US Opena, kako god da im se meč završi.

Pritom, USTA tvrdi da je još i “progledala kroz prste” Novaku Đokoviću.

Naime, čelnici US Opena su, prema Pravilima grand slama mogli da za nesportsko ponašanje izreknu kaznu do 20.000 dolara, ali su se “zadovoljili” upola manjom sumom.

Imao je Đoković u “velikoj jabuci” i dodatne troškove, jer je riješio da ne bude u hotelu koji je US Open zakupio, već je (kao i neki drugi asovi bijelog sporta) iznajmio kuću za sebe i svoj mali tim, piše Blic, ali je i tamo bio pod stalnim nadzorom nadležnih službi, kako ne bi kršio propise o ograničenom kretanju i susretima s ljudima usljed pandemije novog korona virusa.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.