Region

U 54. godini umro bivši košarkaški reprezentativac BiH

Zvanični nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 1995. godine protiv Gruzije u Tbilisiju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Bjelan preminuo je u 54. godini od posljedica srčanog udara, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza BiH.


Bjelan je rođen 1966. godine u Foči, a košarkom se počeo baviti 1979. godine kada je počeo trenirati u redovima sarajevskih Studenata gdje je proveo četiri godine i prošao sve selekcije. Godine 1984. otišao je na posudbu u Igman s Ilidže gdje se zadržao osam godina. Tokom ratnog perioda nosio je dres košarkaškog kluba Ćesko ‘93.

Košarkaši klub Ćesko ‘93 predstavljao je Bosnu i Hercegovinu 1994. godine u Kupu Radivoja Koraća, gdje su se sastali sa poljskom ekipom Mazowiecki KS. U porazu od ekipe iz Poljske briljirao je Almir koji je postigao 31 poen.

Zvanični nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 1995. godine protiv Gruzije u Tbilisiju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prenosi Tuzlainfo.


Bjelan je, kako je potvrdila njegova porodica, umro na radnom mjestu.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.