Svijet

Erdogan poslao poruku Macronu: “¨Pripremili ste trpezu za vukove, želite nas progutati u jednom zalogaju, ali mi smo veliki zalogaj za vas”

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je putem društvenih mreža podijelio poruku koju je izrekao prije desetak godina, a koju je sada iskoristio da odgovori na neprimjerene izjave koje je izrekao francuski predsjednik Emanuel Macron prije nekoliko dana. Macron je početkom ove sedmice rekao da Francuska i njeni evropski saveznici nemaju problema sa turskim narodom, već sa Erdoganom.

U spomenutom video snimku, Erdogan kaže:

¨Pripremili ste trpezu za vukove. Želite da nas progutate u jednom zalogaju, ali mi smo veliki zalogaj za vas, ne možete nas pojesti.¨

Također, fotografija koja je postavljena uz ovaj tekst, a na kojoj se vide predsjednici Erdogan i Macron snimljena je prošlog ljeta na Samitu G-20 koji je održan u Japanu, otkrio je glasnogovornik Predsjedništva Republike Turske Ibrahim Kalin. U trenutku kada je fotografija snimljena, Erdogan francuskom predsjedniku u vezi Kipra kaže:

¨Ti ne možeš govoriti o pitanju Kipra. Nemaš ti nikakve veze sa Kiprom. O tome ću ja pričati, pričat će Grčka, Velika Britanija i EU, ali ne i ti.¨

Saff.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.