Svijet

Pohvalan gest učiteljice iz Turske: Djecu koja nemaju internet posjećuje kod kuće

Kada je učiteljica Gamze Arslan iz turske provincije Van shvatila da njeni učenici ne mogu pohađati online nastavu usljed pandemije koronavirusa, umjesto toga počela ih je posjećivati kod kuće. Njen gest je naišao na brojne pohvale javnosti.
”U školi imamo internet, ali je nemoguće podučavati djecu koja kod kuće nemaju internet. Dakle, sada predajem nastavu tako što idem od vrata do vrata, noseći sa sobom tablu”, rekla je Arslan koja radi u Vanovom okrugu Tusba, gdje ima desetine sela, piše BBC.

Svaki dan Arslan se vraća učenicima s novim zadacima i provjerava jesu li napisali domaću zadaću, poštujući pri tome socijalnu distancu, i podsjeća ih na svakodnevno održavanje lične higijene.


Arslan je nastavnica u regiji Tusba, smještenoj u ruralnoj pokrajini Van na krajnjem istoku zemlje. O njenom radu pišu brojni turski mediji.

“Možda nema interneta, ali zato postoji nastavnica Gamze”, jedan je od naslova u medijima, a njene napore pohvalile su i tamošnje vlasti.

Inače, opozicione stranke i mediji mjesecima se žale da je nedostatak pristupa internetu glavni problem s kojim će se učenici i studenti suočiti.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.