Zanimljivosti

Bosanci iz Livna preuzimaju slavni Bugatti?

VW grupa već duže vrijeme pregovara s Matom Rimcem o ovom poslu

Rimac Automobili nalaze se pred preuzimanjem Bugattija, tvrde izvori bliski upravi Volkswagen grupe. To je vijest koju je objavio njemački Manager Magazin, potom agencije i portal Car Magazine. VW je u procesu konsolidacije portfelja svojih automobilskih brendova. Među njima su Bugatti, Porsche i Rimac Automobili.

Rimac Automobili, Bugatti i VW grupa zasad nemaju komentara.

Tim Bravo, voditelj komunikacija Bugattija nije želio komentarisati ovu informaciju, ali je istaknuo da je Bugatti protekle dvije godine poslovao pozitivno i da je na putu da mu prodaja ide kao i lani, unatoč pandemiji.


Izvori bliski transakciji navode da VW grupa želi Rimcu prebaciti vlasništvo nad Bugattijem preko Porschea, koji je suvlasnik 15,5 posto dionica tvrtke Mate Rimca. Plan je, navodno, da će Porsche povećati udio u Rimac Automobilima, a zauzvrat u miraz donijeti Bugatti.

Uprava VW grupe navodno je prošle sedmice dala zeleno svjetlo za tu transakciju, a sad se čeka da istu potvrdi i Nadzorni odbor.

VW grupa navodno već duže vrijeme pregovara s Matom Rimcem o ovom poslu i ti su pregovori otišli vrlo daleko. Izvori bliski VW-u tvrde da grupa traži rješenje i za Lamborghini, SEAT, Ital Design, Bentley i Ducati.

Mate Rimac prije sedam dana u Zagrebu je na konferenciji Poduzetnički mindset 2020 izjavio da priprema jedno novo veliko iznenađenje. Nije želio otkriti detalje. No, tom je prilikom istaknuo da mu tvrtka zapošljava 900 zaposlenika i da planira otvoriti ured za njih još 400.

Avaz

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.