Sport

Salihamidžić odbio dati veliki ugovor Alabi: On nije Lewandowski ni Neuer, nismo ludi da bacamo novac

Sportski direktor i član Upravnog odbora Bayerna Hasan Salihamidžić nedavno je odbio pristati na zahtjeve koje je tražio David Alaba za produženje ugovora.
Salihamidžić je u razgovoru za Kicker otvoreno govorio o nerealnim finansijskim zahtjevima koje je pred Bayern postavio menadžer Davida Alabe Pini Zahavi kada je riječ o pregovorima o produženju saradnje 28-godišnjeg Austrijanca.

“U Bayernu postoji finansijska gornja granica, a na njoj su Robert Lewandowski i Manuel Neuer. Ne mislim da David smatra da je iznad njih”, kaže Salihamidžić i dodaje:

“Zahavi živi u nekom svom svijetu. Naravno da može tražiti preveliku platu za Alabu, ali je od nas neće dobiti. Mi nismo ludi kao neki drugi klubovi koji bacaju novac. Posebno ne sada kada su svima prihodi smanjeni zbog koronavirusa”, govori Salihamidžić.

Podsjetimo, Alaba je za Bayern ugovorom vezan do narednog ljeta, a Zahavi želi svom klijentu osigurati novi petogodišnji ugovor koji bi iznosio 125 miliona eura, odnosno 25 miliona godišnje.

Alaba trenutno zarađuje 15 miliona eura godišnje, a Bayern mu nudi ugovor na pet godina u iznosu od 17 miliona eura po sezoni.

Salihamidžić dodaje i kako ne vjeruje da je Alaba pohlepan.

“David je odličan igrač i odlična osoba. Svi u klubu ga cijenimo, saigrači, treneri, predsjednik, direktori, Oliver Kahn, ja… Svi mi želimo da Alaba ostane, no nije sve do njega, već do njegovog menadžera. Već su odbili naše atraktivne ponude, ali ćemo i dalje pokušati naći zajednički jezik”, dodao je Hasan.

No, finansijski uslovi ugovora neće biti poboljšani, dodao je Salihamidžić.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.