Sport

Mourinho oduševio sjajnom gestom nakon molbe novinara iz Sjeverne Makedonije

Tottenhamov trener Jose Mourinho bio je očekivano u centru pažnje na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg gostovanja londonske ekipe kod Škendije u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Naime, sjajan potez Portugalca oduševio je sve u Sjevernoj Makedoniji budući da se na kraju pressice vratio zbog jednog domaćeg novinara koji je bio uznemiren jer nije dobio priliku postavit mu pitanje.

Tottenhamov portparol se izvinio novinaru i objasnio da nisu vidjeli da se javio za postavljenje pitanje i dodao je da se Mourinho vratio samo zbog njega.

Novinar iz Sjeverne Makedonije je potom prvo objasnio kako mu je otac preminuo, ali da je uvijek izuzetno poštovao Mourinho i da ga je vaspitavao da se ponaša upravo onako kako on vodi svoje ekipe.

“Otac je želio da Vas, ukoliko ikada budem imao priliku, zamolim za zajedničku fotografiju. Ukoliko meč prođe dobro za vaš ekipu, da li biste mi dozvolili da se fotografišem s Vama? Želio bih tu fotografiju uramiti i staviti na očev grob”, dodao je novinar.

“Fotografija neće imati veze s ishodom, uradit ćemo to. Ako možemo prije meča, još bolje, a ako ne, uradit ćemo to nakon susreta, rezultat neće uticati na to. Bit će mi zadovoljstvo na taj način odati počast tvom ocu”, rekao je Mourinho.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.