Svijet

Državljani BiH krali traktore u Austriji pa ih prodavali na internetu

Utvrđeno je da su lopovi ukrali tri traktora

Danima nakon što mu je traktor ukraden, 30-godišnji radnik u austrijskom Strasburgu je svoj radni alat otkrio na prodajnoj platformi na internetu.


Uslijedila je istraga policije koja je dovela do hapšenja trojice državljana BiH starosti 21, 42 i 54 godine.

Utvrđeno je da su lopovi prethodno ukrali još dva traktora u pomenutom gradu.

Jedan traktor pronađen je u šumskom području, drugi u garaži u Klagenfurtu gdje su počinioci, također, demontirali vitlo i ponudili ga na Internetu.
Uhapšeni državljani iz BiH su u pritvoru.


Oni se sumnjiče da su ukrali prvi traktor parkiran blizu ivice šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. septembar u Strazburgu. Traktor su doveli u iznajmljenu garažu u okrugu Klagenfurt kako bi vitlo demontirali.

Potom su traktor vratili u šumi, a vitlo prodali za nekoliko hiljada eura 32-godišnjaku. Vitlo su prodali putem internet platforme, gdje ga je otkrio bivši vlasnik.

U noći sa 16. na 17. septembar u Strasburgu su ukradena još dva traktora i vitla, koja su demontirana u iznajmljenoj garaži. Kada su trojica bh. državljana ponovo ponudila vitla 32-godišnjem kupcu, on je opet pokazao interes za kupovinu.

U međuvremenu su svi traktori vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni su nakon prvih ispitivanja dovedeni u zatvor u Klagenfurtu. Sada traje istraga o mogućim drugim krađama. Trojica državljana iz BiH bit će prijavljena javnom tužilaštvu u Klagenfurtu nakon završetka istrage.

Fokus.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.