Region

(FOTO) U mercedesu od 50.000 KM dovlace djecu da prose

Ispod odrpane odjeće malih uličnih prosjaka često se kriju stravični ožiljci od šibe, kaiša, lanaca.Mlada žena s bebom u naručju koja vas presretne na ulici i moli za koju paru često je i sama maloljetna, godinama seksualno i fizički zlostavljana, a beba je možda iznajmljena ili kupljena s namjerom da izazove vaše sažaljenje.


Ponekad samo nezainteresovano prođemo, ponekad im dobacimo “Nađi neki posao”, a ponekad im damo neki sitniš, uglavnom da umirimo sopstvenu savjest.Zatim odemo, zaboravljajući na njih, nesvjesni da smo postali prećutni saučesnici u jezivom zločinu – trgovini i eksploataciji djece. Svaki socijalni radnik može da vam ispriča na desetine priča ove djece, koje će vam pomoći da zamislite koliko tuge, nemara, zlostavljanja, nesreće i nemoći može da se sažme u samo nekoliko godina rada s djecom sa ulice.

Na tim ulicama nalaze se ova djeca koju dovlače iz Mercedesa mini busa vrijednog 50.000KM. Lokacija Maglaj.

Dnevna zaradaJedno dijete tokom obilaska kafića može za dan da naprosi između 30 i 40 KM. Vikendom uveče, dnevna zarada može da dosegne i cifru od 150 KM, a na vašarima i raznim narodnim veseljima djeca svom izrabljivaču donesu i do 1500 KM!

Ova djeca često spavaju na ulici, u napuštenim objektima bez struje i vode, nemaju nikakve higijenske navike, jedu šta imaju i kad imaju, nemaju pozitivan odnos prema autoritetu i postavljanju pravila…

Crna-Hronika

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.