Region

“Ne odustajte od svojih snova”: Upoznajte Azru Dedić, vrijednu radnicu i prvakinju Evrope u džudu (VIDEO)

Azra Dedić je 24-godišnja djevojka iz Bihaća, koja ima Downov sindrom i koja ruši sve predrasude koje mogu postojati u vezi sa osobama sa posebnim potrebama. Ona je u Bosni i Hercegovini prva zaposlena osoba sa Downovim sindromom.

“Dakle, jedan radni dan, ja radim među smjenuod 10 do 17 sati, kada imam trening izađem u 16:30, to mi dopuštaju iz centrale moje firme. Hvala im puno na tome”, govori Azra.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovabhtv%2Fvideos%2F158583058930958%2F&show_text=false&width=560

“Jeste, ljudi Azru zaista vole. Mislim da sada, na svu sreću nije jedina. Društvena odgovornost i socijalna osjetljivost je ipak proradila kod nekih poslodavaca. Zbog toga nam je zaista drago što Azrin primjer, zahvaljujući i vama medijima koji ste to zaista propratili na jedan fantastičan način. To je zaista odjeknulo, mada, opet mislim da takve vijesti ne bi trebale biti senzacija u normalnim državama. Sada mislim da u našoj državi ima četiri do pet mladih osoba sa Downovim sindromom koji su uposleni”, govori Ramzija Dedić, Azrina majka.

Novinari televizije Nova BH, Azru su posjetili tamo gdje je najbolja – u sportskoj sali, u kojoj provodi dosta vremena, ali ostvaruje mnoge sportke uspjehe.

“Džudo je za mene moja druga porodica, uvijek to kažem jer sam se tu dobro pronašla, a naravno super je i ekipa. 2019-ta godina je baš bila naporna. Obišla sam međunarodne turnire gdje sam osvojila prva i druga mjesta”, kazuje ponosno Azra.

Ostatak razgovora sa djevojkom koja je omiljena gdje god se pojavi, kojoj osmijeh i vedrina ne silaze sa lica, pogledajte u video prilogu televizije Nova BH. (Hanuma.ba)

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.