Region

‘Spavamo u autu s troje djece, a nemamo novca ni za benzin pa ne možemo više paliti grijanje’

Djeci je hladno, jedna kćer se prehladila, nos joj je začepljen… Treba nam lijekova, nemamo novca, nemamo ni za gorivo više da se ugrijemo, muž ne radi, nemamo prihoda, priča nam Dragica Lazićnull

Glina je u raspadu nakon razornih potresa, gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, kažu, nema nigdje, a u utorak smo se uvjerili da osnovna pomoć još uvijek nije stigla do nekih ljudi. Nalazimo se u centru grada Gline. U jednom automobilu spava obitelj s troje djece. Muškarac, žena i tri kćeri. Kamperica im se stigla, ali napukla je, propušta, nije za život.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj Lazić spava u autuPustiCloseVideo: 24sata Video

– Djeca se jako boje, ne smijemo ući u kuću. Ta kamperica koju smo dobili nije ni za stoku… – priča nam gospođa Dragica Lazić i pokazuje kampericu.null

U nevjerici smo. Kamperica je u katastrofalnom stanju, puna prašine, namještaj je oštećen.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj će dobiti kontejner

Stigla je sinoć. Nismo ni pokušali ući unutra. Otvorila sam samo vrata i bilo mi je dosta. Higijena? Okupali smo se samo jednom, prekjučer. Robe imamo, toplo djeci skuham na rizik. Vidjet ćemo koliko još možemo izdržati – priča gospođa Dragica kroz suze pa dodaje:

– Dobili smo sve potrepštine, ali djeci je hladno. Treba nam lijekova, nemamo novca, nemamo ni za gorivo više da se ugrijemo, muž ne radi, nemamo prihoda. Jessica (9), Teodora (7) i malena Anamari (3) jako su uplašene.

I ovim putem apeliramo da se ljudima doniraju i poklanjaju samo ispravne stvari.

POGLEDAJTE VIDEO

24sata.hr

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.