Sport

Rukometaši BiH su u Estoniji doživjeli maltretiranje i poniženje: Zaključani u hotelu 48 sati, ne smiju ni na terasu


Iz Sarajeva su putovali u Frankfurt, a potom iz Njemačke u estonsku prijestolnicu Tallinn, odakle su višesatnom vožnjom autobusom stigli na željenu destinaciju. A tamo ih je dočekao “pakao”

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Polvi potiv Estonije igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, piše Faktor.


Izabranici Bilala Šumana napatili su se dok su došli na jugoistok Estonije, gradić sa nešto više od 6.000 stanovnika.

Iz Sarajeva su putovali u Frankfurt, a potom iz Njemačke u estonsku prijestolnicu Tallinn, odakle su višesatnom vožnjom autobusom stigli na željenu destinaciju. A tamo ih je dočekao pakao.

Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava na terasu da izađu, bez obroka dva dana – napisao je na Facebooku Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

On je dodao da su bh. rukometaši od 2. do 5. januara tri puta testirani na koronavirus i da su svi rezultati bili negativni.

– To gospodi iz EHF-a i Estonije nije dovoljno. Momci, izdržite i ovo poniženje, odigrajte utakmicu i pobijedite, za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole – napisao je, između ostalog, Vojislav Rađa.

Umjesto da se najboljim bh. rukometašima omogući treniranje u dvorani, što je valjda osnovno pravo uoči svake utakmice, Zmajevi se za susret pripremaju u uskim hodnicima niskobudžetnog hotela.https://streamable.com/e/1zf7bd

Utakmica između Estonije i BiH igra se od 18.30 sati, uz prijenos na BHRT.

Fokus.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.