Sport

Rukometaš Konga zbog svog izgleda i učinka postao hit na Svjetskom prvenstvu

Ime Gauthiera Mvumbija Thierryja (26) postalo je prepoznatljivo širom svijeta nakon njegovog nastupa na aktuelnom Svjetskom prvenstvu u rukometu.nullPivot, koji igra za debitanta za prvenstvima Demokratsku Republiku Kongo, postao je vrlo prepoznatljiva figura.

U svom prvom meču protiv Argentine bio je senzacija. Kongo je izgubio rezultatom 28:22, ali je Mvumbijeve težina i vještina oduševilo sve koji su pratili utakmicu.

Iako je Mvumbi prema informacijama francuskog kluba za koji nastupa visok 1,92 metra i težak 110 kilograma, na zvaničnoj stranici turnira navedeno je kako je visok samo 1,76 metra te težak 89 kilograma. Međutim, dojam svih koji su ga gledali je da rukometaš daleko teži od 110, a pogotovo 89 kilograma.

Argentini postigao četiri pogotka (Foto: EPA-EFE)

Argentini postigao četiri pogotka (Foto: EPA-EFE)

Tokom svojih 11 minuta i 17 sekundi provedenih na terenu protiv Argentine, Mvumbi je realizovao svaku od četiri šanse koje je dobio sa šest metara.

Dreux, tim u francuskoj četvrtoj ligi za koji je reprezentativac Konga potpisao u augustu prošle godine, možda će sada dobiti malo više interesa za svog pivota.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.