Region

Tužan dan u Tuzli: Na ahiret preselio dedo Hamid, do zadnjeg dana hizmetio džamiji (VIDEO)

Danas je u Tuzli na ahiret preselio hadžija, dedo Hamid Mujević. Insan, koji je svojim primjerom pokazivao ljubav prema tuzlanskoj ljepotici, džamiji Kralja Abullaha.

Džematlije i svi oni koji poznavaše hadžiju Hamida kažu “srce je vezao za džamiju, namaz, i brinuo dušom svojom kako bi harem tuzlanske ljepotice, džamije Kralja Abdullaha, uvijek izgledao čist”, piše portal Hanuma.ba.

Vezano | Dirljiv prizor iz Tuzle: Dedo Hamid u 84. godini, iako narušenog zdravlja uređuje i čisti džamijski harem (VIDEO)

Prije manje od mjesec dana pisali smo o rahmetli hadžiji Hamidu, te njegovom hizmetu za džemat, o čemu najbolje svjedoči video snimak.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fresul.mehmedovic%2Fposts%2F1610153272503865&width=500&show_text=true&height=1121&appId

“Svi smo Allahovi i Allahu se vraćamo. Svoj dunjalučki put je završio hadžija Hamid. Ako danas postoje ljudi koji podsjećaju na ashabe on je to bio sigurno. Allaha molim da mu proširi i osvijetli kabur, da mu olakša polaganje računa i da ga uvede u Džennetul firdevs, amin. Do zadnjeh daha je hizmetio džamiji i džematlijama. Težina neka udari u prsa kad dođe vijest. Čaša iz koje ćemo svi kušati, najbolji vaiz, zove se smrt”, glasio je jedan od komentara poznavaoca rahmetli hadžije Hamida Mujevića.

Redakcija portala Hanuma.ba, iskazuje iskreno saučešće porodici uz dovu Uzvišenom da olakša ove teške trenutke, a našem hadžiji podari Džennetske ljepote. Amin Ya Rabbi. (Hanuma.ba)

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.