Region

Bolesnik hoda livadama i ubija konje vatrenim oružjem, i dobro se zna ko to radi…

Sličan scenarij dogodio se prije pet godina u tom kraju kada je također ubijeno dvadesetak konja koji su bili na slobodnoj ispaši

Zamislite da neko nakon potresa ide po Zagrebu i ubija pse koji pod stresom napušteni lutaju ulicama.

Nešto slično se dogodilo nakon potresa u Petrinji na mom posjedu pokraj Sunje, gdje držim na ispaši stotinjak konja, hrvatskih hladnokrvnjaka. 

Ne mogu vjerovati da netko ide livadama i ubija konje vatrenim oružjem. Dva puta po četiri konja u desetak dana su ubijena. Taj bolesnik pucao je iz vatrenog oružja čak i u bređe kobile, rekao nam je jučer Zlatko Ovanin, vlasnik OPG-a za Jutarnji.hr. 

Neko je u dva navrata ustrijelio po četiri konja

Ovanin se u sunjskoj Posavini proteklih dvadesetak godina bavi uzgojem konja.

Naime, kako je jučer izvijestila policija:

“Kod mjesta Strmen i Crkveni Bok na sunjskom području, neko je u dva navrata ustrijelio po četiri konja pasmine hrvatski hladnokrvnjak. Ukupna šteta procjenjuje se na oko 120.000 kuna, a vlasnik je podnio kaznenu prijavu”.

Zna se dobro ko to radi

Pucnjava na divljač, konje, stoku u ispaši nije iznenadila stanovnike tog dijela Sisačko-moslavačke županije jer je to problem koji se godinama događa zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa u dodjeli koncesija i nesređenih prava u vezi s korištenjem pašnjaka.

– Zna se dobro ko to radi, a sada ta osoba prijeti da će sukob eskalirati ako se nešto ne promijeni. Što to znači, da će pucati u ljude umjesto u konje – pita se Ovanin, suzdržavajući se dodatnih objašnjenja zbog policijske istrage koja je u tijeku zbog tog mučnog slučaja.

Sličan scenarij dogodio se prije pet godina u tom kraju kada je također ubijeno dvadesetak konja koji su bili na slobodnoj ispaši. 

Avaz

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.