Sport

Ibrahimović objasnio fraze “vudu” i “mali magarac” koje je koristio u sukobu s Lukakuom

Zlatan Ibrahimović svjedočio je pred istražiteljima Italijanskog nogometnog saveza nakon nedavnog sukoba s Romeluom Lukakuom, objasnivši izrečene uvrede prema belgijskom igraču.nullŠveđanin se sukobio sa napadačem Intera tokom utakmice četvrtfinala Italijanskog kupa u kojem su Nerazzurri slavili sa 2:1, a Ibrahimović je u verbalnom okršaju Lukakua nazvao “malim magarcem”, poručivši mu da “nazove svoju majku i ode raditi svoja vudu s*anja”.

Inspektori federalnog tužitelja zbog toga su ispitali Zlatana Ibrahimovića u sklopu istrage Nogometnog saveza Italije o mogućem rasnom zlostavljanju Romelua Lukakua.

Ipak, kako prenosi Football Italia, Zlatan neće biti optužen za rasističko zlostavljanje, nakon što je objasnio da je njegov “vudu” komentar zasnovan na priči objavljenoj u britanskim medijima.

Konkretno, zasnovan je na događaju iz 2018. godine koji je ispričao glavni dioničar Evertona Farhad Moshiri. Govoreći o bivšem igraču Evertona, Moshiri je rekao:

“Tada je Romelu na sastanku nazvao majku. Rekao je da je bio na hodočašću u Africi ili negdje, obavljajući vudu rituale, nakon čega je shvatio da mora ići u Chelsea.”

Lukaku, koji je ipak završio u Manchester Unitedu, a ne u Chelseaju – oštro je negirao priču i zaprijetio da će tužiti Moshirija. Međutim, čini se jasnim da se Ibrahimović pozivao na tu priču, a i sam je kategorično negirao bilo kakvu priču o rasizmu neposredno nakon utakmice.

Iskusni 39-godišnji napadač Milana također je morao objasniti značenje fraze “mali magarac”, istakavši da je to uobičajena fraza u Engleskoj koja opisuje igrača koji nema vještine ili finoću igranja s loptom.

Ako je vjerovati natpisima medija na Čizmi, Nogometni savez Italije će prihvatiti da Ibrahimović nije rasistički vrijeđao Lukakua i neće biti dodatne suspenzije za švedskog napadača.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.