Zanimljivosti

Mlada mama osmero djece je pokazala kako ih sprema za spavanje: Sve počinje u 16:30 h

Australka Chloe Dunstan (27) i njen suprug dobili su prvo troje djece, pa onda trojke i blizance, pa je trebalo dosta prilagođavanja da uspiju organizovati život tako brojne porodice. No, dobro im ide…

Kad kaže da ide spremiti djecu na spavanje, Chloe Dunstan, 27- godišnja mama iz Pertha u Australiji, ima pred sobom popriličan izazov. Naime, ona i suprug Rohan imaju osmero djece mlađe od 10 godina.  Troje ih je rodila i prije svog 22. rođendana, onda su dobili trojke, a lani u oktobru porodici su se pridružili i – blizanci.

Iako sad već imaju dosta uhodane rutine za većinu svakodnevnih situacija, Chloe kaže kako je često vrlo užurbano u kući u kojoj stalno trčkaraju Evan (8), Otto (7) i Felix (6), te trojke Rufus, Hank i Pearl, koji će uskoro napuniti  5 godina. Da bi sve funkcioniralo kako treba, potrebna je nevjerovatna organizacija.

Kako se može vidjeti u kratkim video prilozima koje Chloe redovito objavljuje na YouTube kanalu, pripreme za odlazak na spavanje počinju već u 16:30 sati, kad priprema večeru za cijelu porodicu. Starija djeca za to vrijeme pomažu pospremiti igračke, dok se oni najmlađi imaju priliku odmoriti pa drijemaju u stolicama za ljuljanje. 

Ključ uspjeha je u dobro osmišljenom obroku, kako bi trebalo što manje vremena za njegovu pripremu, kaže mlada mama. Tako je za dan kada je snimala prilog izabrala tjesteninu s patlidžanom, tikvicama, špinatom, paradajzom i lukom.

Kad završi s kuhanjem, djeca večeraju, pa nešto prije 20 sati slijedi pranje zubića. Uskoro djeca idu u krevet, no onda slijedi čitanje priča. Od kad je prvi puta rodila, Chloe je skupila hiljadu knjiga i slikovnica, pa djeca prije odlaska u krevet sama biraju.

Mama kaže kako joj je danas čak i malo lakše s pripremama, jer se i trojke sad već znaju sami presvući u pidžamice, a ujutro se već pomalo i sami oblače. Kaže kako svi uživaju u tome što su velika porodica, pogotovo sada kad su kod kuće, uslijed lock downa.

– Starija djeca ujutro slušaju online nastavu i rješavaju zadatke, a poslije podne uživaju u zajedničkim aktivnostima: Crtanju, igranju s igračkama, smijehu – kaže mama.

Ona i suprug  vode on-line trgovinu igračkama, pa relativno lako mogu organizovati posao tako da se tokom dana stignu posvetiti mališanima, prenosi Daily Mail.  (24sata.hr)

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.