Svijet

U Moskvi palo 56 centimetara snijega, ulice čisti 60.000 ljudi

Iz meteorološke agencije Fodos nevrijeme koje je zahvatilo rusku prijestolnicu nazivaju snježnim Armagedonom. Očekuje se da bi mogao biti oboren rekord iz 1956. godine kada je palo 60 centimetara snijega.

Moskvu je pogodila snažna snježna oluja, a u ruskoj prijestolnici do subote ujutro napadalo je 56 centimetara snijega, najviše u gotovo osam godina, navela je meteorološka služba Fodos.

Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIX…

Trenutačni rekord od 60 centimetara snijega iz 1956. godine, navode iz Fodosa, mogao bi biti oboren idućih dana. U vremenskom periodu od nešto više od jednog dana palo je otprilike 75 posto prosječnih snježnih padalina u veljači. Letovi su otkazani ili odgođeni, a na ulicama su nastale prometne gužve. Gradske vlasti privremeno su povećale kapacitet javnog prijevoza.

Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIX…


Snijeg je počeo padati kasno u četvrtak, a očekuje se da bi mogao prestati u nedjelju. Ruske hitne službe preporučile su građanima da se klone drveća upozorivši i na snažne udare vjetra.
– To je prava snježna oluja, snježni Armagedon, snježna apokalipsa. Ovo nije upozorenje za vježbu, već upozorenje za borbu – rekao je Jevgenij Tiškovec iz meteorološke službe Fobos, a objavila novinska agencija RIA. Ured moskovskog gradonačelnika objavio je da ulice čisti oko 60.000 ljudi.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.