Region

Skandalozna izjava voditelja srbijanske televizije o logorima za Bošnjake u Prijedoru

Voditelja srbijanske Happy televizije Milomira Marića poznat je po širenju laži i govora mržnje prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima. On se do sada mnogo puta dokazao u negiranju stradanja Bošnjaka, naročito genocida. Ovaj put je u razgovoru sa Predragom Antonijevićem, režiserom filma “Dara iz Jasenovca” iznio gnusne laži o srpskim logorima za Bošnjake kod Prijedora

Od izbijanja rata u Bosni i otkrivanja logora u okolini Prijedora cjelokupna svjetska javnost je htjela da dokaže – pojavili su se nacisti novog doba i to su Srbi. Iako je taj logor Omarska… – govorio je Marić, a onda ga je Antonijević prekinuo:

– To onaj sa tuberkulozom, što je kao bio mršav i tako.

Potom Marić odgovara potvrdno i nastavlja:

– Ali to je bilo otvoreno, oni su mogli da izađu iz tog logora kad god hoće. To je bio neki sabirni logor, da se sklone, da ih neko ne ubije. I oni su njega poslije nahranili, odveli su poslije onog mršavog i prikazivali su ga u cirkusu po Evropi. Eto to je njihova propaganda. I sada, u isto vrijeme konkuriše “Quo vadis, Aida?” i “Dara iz Jasenovca”. Ovdje je priča da je Srebrenica genocid, da su Srbi zločinci, i oni tu priču hoće da čuju, a ovo priču srpsku za Jasenovac neće., rekao je u svom bijedničkom istupu Marić.
https://www.youtube.com/embed/1ita3t9uYDE

Logor “Omarska”: Mučilište i klaonica za nesrpsko stanovništvo

Na suđenju zločincu Dušku Tadiću u Hagu utvrđene su nepobitne činjenice o jednom od najmonstruoznijih ubistava u Prijedoru. Riječ je o nezapamćeno ponižavajužem zlostavljanju i ubistvu logoraša Fikreta Harambašića:

“Nakon što su G i svjedok H bili prisiljeni da vuku tijelo Jasmina Hrnića po hangaru, naređeno im je da uskoče u kanal, a zatim je Fikret Harambašić, go i krvav od udaraca, bio prisiljen da uskoči u kanal sa njima. Svjedoku H je naređeno da mu liže golu stražnjicu, a G da mu sisa penis i zatim da mu odgrize testise. Za to vrijeme, grupa muškaraca u uniformama stajala je oko kanala posmatrajući i vičući da jače grize. Sva trojica su zatim morala da izađu iz kanala, a svjedoku H je zaprijećeno da će mu nožem iskopati oba oka ukoliko ne bude držao Harambašićeva usta zatvorena kako ovaj ne bi vrištao. G je zatim natjeran da legne između Harambašićevih golih nogu i da ga, dok se ovaj otimao, udara po genitalijama i odgrize ih. G je zatim odgrizao jedan od Harambašićevih testisa i ispljunuo ga, te mu je rečeno da može da ode. Svjedoku H je naređeno da odvuče Fikreta Harambašića do obližnjeg stola, gdje je zatim stajao pored njega, a onda mu je naređeno da se vrati u svoju sobu, što je i učinio”.

Saff.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.