Region

Crveni polumjesec Turske osigurao pakete pomoći za 250 porodica u BiH

Sarajevo

Crveni polumjesec Turske (Kizilay) počeo je sa podjelom 250 paketa hrane za socijalno ugrožene porodice u više bosanskohercegovačkih gradova, a volonteri su prvih 50 paketa podijelili na području grada Livna, javlja Anadolu Agency (AA).

Suat Sokullu, šef delegacije Crvenog polumjeseca Turske u BiH, rekao je za AA kako je ovaj projekat realiziran u saradnji s partnerskom organizacijom Društvom Crvenog krsta/križa BiH.

“Danas smo počeli s akcijom podjele paketa pomoći za najugroženije porodice. U Livnu smo podijelili pakete za 50 porodica, a naši volonteri će u narednim danima to uraditi u Bihaću, Cazinu i Ključu”, istakao je Sokullu.

Dodao je kako paketi pomoći sadrže osnovne životne namirnice (ulje, šećer, brašno, makaroni, riža), te naglasio kako će aktivnosti Kizilaya na području BiH biti nastavljene i narednih mjeseci.

Delegacija Crvenog polumjeseca Turske u BiH djeluje od 2018. godine, a od tada do danas je u okviru niza projekata podijeljeno više od 20.000 paketa pomoći za najugroženije porodice. Crveni polumjesec Turske naročito je bio aktivan u pomoći migrantima na području Unsko-sanskog kantona. U organizaciji Crvenog polumjeseca u BiH je stiglo više od 20 šlepera pomoći u šatorima, odjeći, hrani, higijenskim proizvodima i drugim potrepštinama.

Anadolija

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.