Sport

Norvežanka i Austrijanka teško stradale tokom današnjeg Super G-ija

Ubrzo nakon Norvežanke Austrijanka Rosina Schneeberger također je pala i prebačena je u bolnicu u Trentu. Također, kako javljaju austrijski mediji, pretrpjela prijelom potkoljenice

Super G koji se danas vozio u sklopu ženskog Svjetskog kupa u Val di Fassi zasjenili su stravični padovi dvije skijašice.

Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie izgubio je kontrolu nakon drugog prolaza, prevrnuo se nekoliko puta i sletjela u zaštitne mreže.
Dvadesetdvogodišnjakinja je hitno prevezen helikopterom, a prema prvim još uvijek nepotvrđenim informacijama pretrpjela je nekoliko prijeloma, uključujući slomljenu tibiju i fibulu.

Nakon što je pala u zaustavila se u zaštitnim mrežama, začuli su se bolni jauci. Nesretna Norvežanka je bukvalno vrištala od bolova.

Ubrzo nakon Norvežanke Austrijanka Rosina Schneeberger također je pala i prebačena je u bolnicu u Trentu. Također, kako javljaju austrijski mediji, pretrpjela prijelom potkoljenice.

“Čula sam je kako vrišti, nije to bila lijepa situacija za sve nas”, rekla je njena kolegica Ramona Siebenhofer. Schneeberger je u svojoj karijeri već pretrpjela nekoliko ozljeda, uključujući pucanje križnih ligamenata i prijelome zloba.

Pobjeda je pripala Italijanki Federici Brignone koja je prvi put ove sezone pobijedila s 59 stotinki ispred Lare Gut-Behrami. Ipak, Švicarka je mali kristalni globus osigurala još ranije.

Fokus.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.