Region

Napio se, sjeo za volanom, pa “pokosivši” tri automobila povrijedio sedam ljudi

Među povrijeđenima i jedno dijete

U Sarajevu se sinoć, u blizini stadiona Koševo dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno sedam osoba, među kojima i jedno dijete. Zapravo, jedan pijani vozač je udario u nekoliko automobila.

Iz MUP-a KS su se oglasili povodom ove nesreće.

– Dana 14. marta 2021.godine u 18,00 sati, na kolovozu ulice Alipašina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom usljed prelaska na saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, putničkog motornog vozila marke “Audi”, reg. oznaka O42-E-491, kojim je pod dejstvom alkohola upravljao vozač M.Z., rođen 1967.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, došlo je do sudara sa putničkim motornim vozilom marke “Seat Ibiza”, reg. oznaka M45-J-982, kojim je upravljao vozač A.S., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Nakon saobraćajne nezgode vozač M.Z. se vozilom “Audi” udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi. Dolaskom do broja 83, nedugo potom, u navedenoj ulici, prešao je na saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i tom prilikom je došlo do sudara navedenog vozila “Audi” i putničkog motornog vozila marke “Renault Clio”, reg. oznaka A59-J-217, kojim je upravljala vozač A.Č., rođena 1974.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, koja se kretala iz suprotnog smjera.

Nakon toga je došlo do sudara vozila “Audi” i putničkog motornog vozila marke “VW Golf 2”, reg. oznaka A71-M-686, kojim je upravljao vozač E.B., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji se također kretao iz suprotnog smjera. U ovoj saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobili su vozači M.Z., A.S., A.Č., i E.B., kao i putnici iz vozila “Renault Clio”: mldb. lice, rođeno 2006.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno, M.Č., rođena 1952.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i putnica iz vozila “VW Golf 2”, V.B., rođena 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.null

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega su upućeni na kućno liječenje prenosi Oslobođenje.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.