Region

Sjenica – I bez majke dobri đaci i ljudi

Kada smo početkom 2011. godine objavili reportažu “Majko, zašto nas ostavi”, mnoge naše čitaoce, rasute širom sveta, ganula i rasplakala sudbina bolešljivog i izuzetno siromašnog Nazifa Karišika iz Trijebina kod Sjenice.

Njega je tih dana, podsećanja radi, dok se teškom mukom, nadničeći, borio da prehrani svoje petoro dece, napustila supruga Elvedina, preudala se u susedno selo i više nikada nije videla ni čula svoju decu.

Preokret

Siromašni Nazif ostao je u trošnoj brvnarici bez struje, vode, hleba i igde ičega, a jedino bogatstvo bila su mu deca: Elvedin, Elma, Enisa, Elvis i Samir. Najstariji Elvedin imao je devet godina, a najmlađi Samir manje od godinu, bio je još u pelenama, zapušten i teško bolestan. Pretila je opasnost da nikada ne prohoda.

– Pomišljao sam da odem na sjeničko jezero i prekratim sve muke, ali mi je bilo žao dece. I ko zna šta bi sa nama desilo da se nisu pojavile “Vesti”, dobri ljudi iz naše dijaspore i humanitarac Hido Muratović. Brzo smo dobili sve što nam je potrebno, a nakon dve godine i novu kuću, bliže putu, u kojoj i danas živimo. Naš život bio je, i danas je, veoma težak, ali smo srećni što smo svi na okupu, zdravi i živi i što moja deca rastu, uče i idu pravim putem, i Bog nas je pogledao – priča Nazif.

Naglašava da mu je pomoć stizala iz Amerike, Kanade, Australije, Nemačke, Austrije, Švajcarske i još desetak zemalja.

Prisvojili Samira

Veliku i možda najvažniju pomoć i podršku Nazifu i njegovim mališanima pružili su supružnici Hajro i Hafiza Hadžajlić iz Sjenice, koji su najmlađeg Samira, kad je imao samo godinu dana, poveli u svoj dom i preuzeli svu brigu oko njegovog lečenja i daljeg odrastanja.

Sandzaklive.rs

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.