Sport

Nogometaš koji je gađao džamiju u Kiseljaku dobio poziv u reprezentaciju Austrije

Dejan Ljubičić, nogometaš koji je u decembru 2017. godine oštetilio fasadu džamije u Kiseljaku bacajući flaše, dobio je poziv u nogometnu reprezentaciju Austrije.Selektor Austrije pozvao je ovog igrača za utakmice protiv Škotske, Farskih Otoka i Danske među 43 nogometaša koja se nalaze na širem spisku.

Ljubičića je bh. javnost upoznala na kraju 2017. godine kada je zajedno s tadašnjim saigračem Danielom Sudarom počinio pomenuti vandalski čin.

Oni su priznali izvršenje krivičnog djela te su sutra dan posjetili Medžlis Islamske zajednice u Kiseljaku s namjerom da se izvine za nedjelo koje su napravili, a u izjavi za medije ovaj igrač je rekao kako ne zna šta mu se desilo, s obzirom na to da je bio u alkoholiziranom stanju.

“Ne znam šta mi je bilo. Moram se izviniti i izraziti žaljenje zbog svog postupka. Finansijski ću pokriti svu štetu koju sam načinio, a osim toga ću i donirati novac Medžlisu Islamske zajednice u Kiseljaku”, rekao je Ljubičić.

Ljubičić je u ovoj sezoni odigrao ukupno 20 utakmica za svoj tim, a uspio je postići jedan gol i pri tome upisati pet asistencija u svim takmičenjima.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.