Region

Tragedija porodice Joldić: U svega nekoliko dana umrli majka i dva sina, svi bili pozitivni na koronavirus

Covid-19 virus je nemilosrdan, država nespremna za pandemiju, mjere nedovoljno efikasne. 

Nove brojke zaraženih i preminulih su zabrinajvajuće, a nažalost imamo i sve veći broj slučajeva kada virus odnosi i po nekoliko članova jedne porodice. 

Podsjetimo, nedavno su javnost potresle informacije o tragediji koja je zadesila porodicu Horić iz Travnika kada su u par dana preminula dva brata, Ibrahim i Refik Horić. Zatim, i tragedija u Hrasnici, kada su u periodu od sedam dana preminuli Zuhdija i Emir Bešović, otac i sin. 

U oba slučaja uzrok smrti je bila posljedica zaraze virusom Covid-19. 

Redakciji portala Tuzlanski.baTuzlanski.ba javio se danas i član porodice Joldić iz Tuzle koji navodi da je za samo nekoliko dana izgubio tri člana najbliže porodice: 

“Hariz i Fuad su nekoliko dana ležali u ‘covid bolnici’ u Slavinovićima. Oba su imali jake upale pluća. Hariz je preminuo od infarkta srca, praćenog infekcijom Covid-19. Nažalost, srce nije izdržalo slabost organizma. Fuad je također imao jaku upalu pluća, jedan dan bio je priključen na respirator, međutim, danas je preminuo i on. Njihova majka Bejza nije imala upalu pluća ali je također bila covid pozitivna.” – za Tuzlanski.ba ističe član porodice koju je pogodila ova tragedija. null

On je dodao da je i jedna od njihovih sestara trenutno hospitalizovana u UKC-u Tuzla ali da je njena klinička slika blažeg oblika. 

Fuad Joldić će biti ukopan na mezarju u Planama u srijedu (17.03.) gdje su nekoliko dana ranije ukopani njegov stariji brat i majka.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.