Region

SIN RATNOG ZLOČINCA TVRDI: “Otac mi je potpuno izgubio pamćenje, on ništa ne zna, treba biti oslobođen…”

Tvrdi da  zdravstveno stanje glavni razlog zbog kojeg je Mehanizam požurio da zakaže izricanje pravosnažne presude i naglasio da još ne zna da li će moći da posjeti oca uoči toga.

Ukoliko se uzmu u obzir dokazi, Ratko Mladić će 8. juna biti oslobođen, a ako Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu potvrdi prvostepenu presuda, biće to dokaz da njihov rad nema veze sa međunarodnim pravom i pravdom, izjavio je sin osuđenog ratnog zločinca Darko Mladić za Hapy TV kontroverznog Milomira Marića.

Bivšeg komandant Vojske RS Haški tribunal je 22. novembra 2017. godine prvostepeno osudio na doživotnu kaznu zatvora za genocid i druge zločine, prenose srbijanski mediji.

Tvrdi da  zdravstveno stanje glavni razlog zbog kojeg je Mehanizam požurio da zakaže izricanje pravosnažne presude i naglasio da još ne zna da li će moći da posjeti oca uoči toga, prenosi Radiosarajevo.ba.

Istako je da publike, najvjerovatnije, neće biti na izricanju presude.

Naveo je da je Mladić prošle sedmice imao zdravstvenu krizu, ali da porodicu ne obavještavaju o nalazima ispitivanja.

“Јedino od njega možemo da čujemo šta su mu radili. Bile su i situacije očiglednog gubitka pamćenja, kada nije mogao da se sjeti nekih osnovnih stvari, pa se to malo popravljalo. Uglavnom, njegovo zdravstveno stanje je loše “, tvrdi Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.