Sport

Psihologinja za L'Equipe: Suze Đokovića su lažne, plakao je samo da bi preokrenuo meč

Suze Novaka Đokovića iz finala US Opena obišle su planetu, no sportska psihologinja Isabelle Inchauspe tvrdi da je srbijanski teniser glumio.

Francuski L'Equipe je objavio razgovor s nekoliko sportskih psihologa o emotivnom nastupu Novaka Đokovića u finalu US Opena kojeg je izgubio od Danila Medvedeva rezultatom 0:3.
Srbijanski teniser je u više navrata tokom finala pustio suzu, ali psihologinja Isabelle Inchauspe tvrdi da su te suze bile lažne.
“Ne vjerujem mu ništa, ne vjerujem da je plakao. Ne znam jeste li mu vidjeli izraz lica kada se vratio s pauze, pošto na terenu nije plakao. Mislim da je bio u teškoj situaciji, pa je pokušao šahovskom strategijom nadmudriti protivnika. Nadao se da će Medvedev pokleknuti i uradio je to kako bi preokrenuo meč”, rekla je Inchauspe, koja je tako izazvala brojne komentare.


[TWITTER]1437722091990757381[/TWITTER]


S druge strane, L'Equipe je tražio komentar i druge psihologinje, Meryem Salmi, koja vjeruje Đokoviću i tvrdi da nije moguća situacija u kojoj bi srbijanski teniser glumio suze.
Naravno, ovaj tekst izazvao je buru u srbijanskim medijima koji smatraju objavu L'Equipea još jednim žestokim napadom na Đokovića.

Klix.ba

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.