Makedonija

Zećir Ramčilović Bošnjački “Sadaka” političar u Makedoniji

Zećir Ramčilović Bošnjački “Sadaka” političar u Makedoniji

Od pluarizma u Makedoniji Bošnjaci su bili prisutni i aktivni na političkoj sceni.
Većinom tih Bošnjačkih stranaka i lidera politikom su se bavili isključivo radi ličnog interesa a javno bi govorili kako se oni bore za prava Bošnjaka u Makedoniju, kad bi bili opozicija prava Bošnjaka su bila ugrožena, a kad bi bili u vlasti Bošnjaci su uživali sva prava, pa možda više nego u Bosni.
Ovi bošnjački “Sadaka” političari nikada nisu bili legitimni predstavnici Bošnjaka Makedonije jer njih narod nije birao niti glasao za njih, nikada nisu imali hrabrosti da samostalno nastupe na ni jedne izbore u Makedoniji, uvijek se priheftaju uz neku veliku stranku da bi dobili neku jadnu poziviju vlasti i bili potčinjeni toj stranci dok je na vlasti.


Aktuelni “Sadaka” političar koji se predstavlja kao lider Bošnjaka Makedonije Zećir Ramčilović, koji je nekada bijo cijenjen kod svog naroda, međutim vrijeme je pokazalo da je izvrstan demagog i čovjek koji je ušao u politiku radi ličnog interesa.
Kako je Ramčilović postao “Sadaka” političar?, na političku scenu doveo ga je biznismen Sead Kočan koji je tada bijo blizak vladajućoj stranki VMRO, i naravno hteo je da ima svog političkog poslušnika u vlasti, na šta je Ramčilović pristao.
Sead kočan je finansirao promociju i kampanju Ramčilovića to jest stranke VMRO koja ga je na parlamentarni izborima stavila na dobitnu poziciju da bude poslanik u Sobraniju Makedonije.


Kampanja Ramčilovića i njegova promocija kroz cijelu Makedoniju priheftan uz stranku VMRO koštala je biznismena Kočana mnogo para i vremena, na mitinzima prozivao je i preziro Bošnjake koji glasaju za tada opozicionu stranku SDSM, da je to stranka sa velikosrpskom politikom koja je u prošlosti pomagala Srbe i slala im naftu kada je bila agresija na Bosnu.
U sva Bošnjačka mjesta gdje je Ramčilović pozivao Bošnjake da glasaju za VMRO, tu je VMRO izgubijo i doživeo debakal.
Veliki dio Bošnjaka su javno prozivali i blatili Ramčilovića radi njegovog angažmana u demokršćanskoj stranci VMRO koja je bila u velike afere sa prisluškivanim razgovorima koji su otkrivali velike kriminale ove stranke, a on je govorijo da je to naj bolja opcija za Bošnjake.


Ulaskom u parlament kao poslanik VMRO stranke mislio je da je postigao cilj i da njegov mentor i finansiski pokrovitelj Sead Kočan ima svog čovjeka u vlast preko kojeg će štititi svoj biznis.
Nakon velikih afera i međunarodnog pritiska da se VMRO stranka skloni sa vlasti radi kriminalnih radnji i zloupotrebe vlasti, nakon nekog vrijemena provedenog u opoziciji Ramčilović iz nepoznatih razloga napušta stranku VMRO koja mu je omogućila mandat i sjeda u krilo stranke SDSM koju je do juče blatio i nazivao velikosrpskom politikom.
Ovo nečasno i izdajničko prelijetanje iz jedne stranke u drugu i mijenjanje retorike i politike preko noći, cijela makedonska javnost je osudila i okarakterizovala kao izdaju, a naravno i sami Bošnjaci koji su bili zatečeni od ovakvog poteza.


Bošnjaci nisu izdaice, Bošnjacima kad se povjeri emanet i ukaže povjerenje oni to ne izdaju, Ramćilović je izdao stranku koja mu je ukazala povjerenje i uvela ga u skupštinu, Ramčilović je izdao i prodao svog finansiskog pokrovitelja i mentora Seada Kočana, koji je osuđen na zatvorsku kaznu i kojem je konfiskovana sva imovina i firme a za to Ramčilović ni riječi nije izgovorijo.
Od tolikog kriminala u Makedoniju, Sead Kočan je osuđen na zatvorsku kaznu jer nije imao građevinsku mašinu za iskop prije tendera koju je kasnije nabavijo i završijo posao za koji je dobijo tender, pored ubistava ucijena u Makedoniju koja su prošla nekažnjeno Kočan je osuđen na zatvorsku kaznu i konfiskovana mu je imovina.
I ovaj “Sadaka” političar koji sjeda u krilo ko god je na vlast nalazi za shodno da sebe predstavlja kao lidera Bošnjaka Makedonije, Bošnjaci ne vole izdaice, Bošnjaci ne vole ljude koji jedno pričaju a drugo rade, Bošnjaci ne vole ikebane i klimoglavce koji nemaju svoj stav,
Bošnjaci ne prihvataju niti su ikada prihvatali nametnute predstavnike koje im nameću vlasti.


Poruka za vladajuću partiju-
Proispitajte vašu podršku VAŠEM “Sadaka” političaru Ramciloviću dokle god podržavate i namećete Bošnjacima predstavnike a vaše ikebane, izgubićete podršku Bošnjaka koju ste imali i kada nije smeo niko da vas glasa osim hrabrih Bošnjaka.

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.